Donald Trump: SUA încetează relaţia cu OMS. Este prea indulgentă cu Beijingul

Donald Trump a anunţat încetarea relaţiei dintre ţara sa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care a acuzat-o încă de la începutul pandemiei de coronavirus că este prea indulgentă cu Beijingul.

''Deoarece nu au reuşit să facă reformele necesare şi cerute, vom pune capăt astăzi relaţiei noastre cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi de sănătate publică urgente şi mondiale care merită'' aceasta, a declarat Donald Trump, potrivit Agerpres.

Preşedintele Donald Trump a anunţat, anterior, pe 15 aprilie, suspendarea contribuţiei SUA la OMS pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus.

"Astăzi ordon suspendarea finanţării OMS pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului", a declarat liderul de la Casa Albă în cadrul conferinţei de presă zilnice.

"Lumea a primit numeroase informări false privind transmiterea şi mortalitatea" în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19, a adăugat Donald Trump într-un rechizitoriu amplu la adresa agenţiei ONU. Donald Trump a mai declarat că OMS a "eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere".

Citeste si:
OMS avertizează că pandemia de COVID-19 nu se va încheia curând
OMS avertizează că pandemia...

Citeste mai mult aici.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Proteste la compania care deține abatorul unde s-au infectat 1.000 români
Setari Cookie-uri