În ziua în care Donald Trump făcea o nouă declarație controversată despre moartea lui George Floyd, un mesaj scris cu litere uriaşe a apărut pe strada care duce către Casa Albă: „Black lives matter”, scrie Digi24.

Vopsirea străzii cu acest mesaj a fost decizia primăriei capitalei federale, iar noul nume oficial al acelui segment de stradă este „Viețile negrilor contează”.

Este exact pe porţiunea în care la începutul săptămânii protestatarii au fost alungaţi cu gaze lacrimogene şi violenţă pentru a-i elibera calea lui Donald Trump care dorea să se fotografieze cu biblia în mână la o biserică din apropiere

.

Muriel Bowser, primar Washington D.C.: „Sunt oameni care imploră să fie ascultaţi, să fie văzuţi şi să le fie recunoscută umanitatea. Am avut ocazia să scriem acest mesaj mare şi clar pe o stradă foarte importantă a oraşului nostru. Acest mesaj este adresat tuturor americanilor, că vieţilor negrilor contează, că umanitatea negrilor contează.”

Întrucât mesajul nu pare să fi fost înţeles nici de preşedinte, nici de o parte a forţelor de ordine, oamenii continuă să protesteze. Ieri au ieșit în stradă și pentru a comemora o tânără ucisă în luna martie din greșeală de polițiștii care căutau pe altcineva. Victima ar fi împlinit 27 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri