Donald Trump a transmis un mesaj catre Romania si Klaus Iohannis. Protest al magistratilor pe treptele Curtii de Apel Bucuresti. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 17 septembrie.

Trump, mesaj pentru Iohannis: SUA se angajeaza sa ramana un puternic aliat si partener in Initiativa celor Trei Mari. Presedintele SUA, Donald Trump, i-a transmis un mesaj presedintelui Klaus Iohannis cu ocazia desfasurarii, la Bucuresti a summit-ului Initiativei celor Trei Mari. „Statele Unite se angajeaza sa ramana un puternic aliat si partener in aceasta Initiativa pe masura ce continuam sa ne concentram asupra dobandirii unei bogatii si securitati sporite in secolul al XXI-lea”, se arata in mesajul presedintelui american, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de hotnews.

„O noua infrastructura energetica este esentiala pentru sustinerea unei integrari economice mai profunde, deschiderea accesului la noi piete si diversificarea surselor de energie in intreaga regiune. Felicit Romania, Bulgaria, Ungaria, Austria si Slovacia pentru progresul inregistrat in sprijinirea diversificarii energetice prin constructia de infrastructura pentru gazoducte.

Statele Unite sunt mandre sa ramana partener in aceste eforturi prin exporturi de gaz natural lichefiat in aceasta regiune de importanta strategica si prin participarea companiilor americane la Forumul de Afaceri al Initiativei celor Trei Mari. La multe niveluri, tara noastra ramane dedicata colaborarii cu cele 12 state membre pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport si digitale”, se arata in mesajul presedintelui american.

De cate ori a schimbat PSD legea ca sa treaca referendumul pentru familie. Pragul de prezenta la referendumul pentru modificarea definitiei casatoriei din Constitutie ii ingrijoreaza pe cei din PSD care, desi in trecut au mai schimbat Legea referendumului, pregatesc noi modificari pentru a se asigura de faptul ca aceasta consultare populara va fi validata de CCR, potrivit unor surse politice. Legea referendumului a fost schimbata de mai multe ori in ultimii ani, fiind modificate atat pragul privind prezenta, cat si atributiile sefului statului. Nici asa PSD nu e sigur ca referendumul pentru familia traditionala va trece, conform adevarul.ro

Educatia in postcomunism. Reforme multe, carte putina. Un invatamant neperformant, care pune in pericol viitorul elevilor - este rezultatul zecilor de reforme din sistemul de educatie postcomunista. Elev in perioada tranzitiei eterne, asa s-ar putea intitula acest episod din cei 100 de ani de educatie in Romania. In urma cu 100 de ani, 47% dintre romani erau analfabeti. In prezent, patru din zece elevi sunt analfabeti functional. Este efectul reformelor esuate, din ultimii 30 de ani, atrag atentia expertii in educatie, conform digi24.ro

Protest al magistratilor pe treptele Curtii de Apel Bucuresti. Mai multe persoane au transmis mesaje de sustinere: Nu cedati, rezistati. Aproximativ 200 de magistrati din toata tara au protestat duminica pe treptele Curtii de Apel Bucuresti fata de ultimele modificari ale codurilor penale, dar si fata de pachetul de legi ale justitiei. Procurorul general, Augustin Lazar, le-a transmis ca ”tanara magistratura din Romania a ajuns la maturitatea si profesionalismul care-i permit sa reziste la presiuni si influente exterioare”. In fata Curtii au fost prezenti si cativa oameni care au scandat ”rezistati, nu cedati”, ”Justitie, nu coruptie” si ”cinste lor, cinste magistratilor”, relateaza hotnews.ro.

Ce spune Ministrul Apararii despre posibilitatea reintroducerii in Romania a stagiului militar obligatoriu. Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat, duminica, ca la acest moment nu se discuta despre posibilitatea reintroducerii in Romania a stagiului militar obligatoriu. "Asa dupa cum am mai spus cu ceva vreme in urma, in Romania serviciul militar obligatoriu este suspendat. In acest moment, nu putem discuta despre reluarea serviciului militar obligatoriu. Nu ne-am propus acest lucru si nu l-am discutat niciun moment. In Romania ne dorim in continuare ca spre armata sa vina tineri care doresc sa imbrace haina militara si sa serveasca sub drapelul patriei", a afirmat Mihai Fifor, conform Jurnalului National.

Acuzatii de rasism in cazul judecatorului roman propus la Tribunalul UE. Un consilier din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o acuza pe Mirela Stancu, judecatorul propus pentru a ocupa functia de la Tribunalul Uniunii Europene, ca ar fi folosit remarci rasiste in perioada in care ocupa functia de sef al Directiei Afaceri Europene, Relatii Internationale si Programe din CSM.

Consilierul pentru afaceri europene din CSM, Razvan Marin, a depus anul trecut o plangere la CSM in care sesiza modul in care era tratat de sefa sa. Acesta arata ca, desi are studii superioare si a dat concurs pentru un post de consilier, situatia sa la munca s-ar fi degradat si ar fi fost pus sa faca treaba de secretariat. Citeste mai multe despre acest subiect pe ziare.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri