Donald Trump a dorit să folosească 10.000 de militari ai Pentagonului pentru a înăbuși protestele din SUA

Casa Albă a intenţionat să desfăşoare în această săptămână circa 10.000 de militari activi pentru a înăbuşi protestele din capitala Washington D.C. şi în alte părţi din Statele Unite ale Americii, a declarat o înaltă oficialitate din domeniul apărării pentru postul american CBS, citat de dpa.

Ministrul apărării Mark Esper şi şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, s-au opus, scrie Agerpres. Esper ar fi trimis totuşi circa 1.600 de militari activi în regiunea metropolitană a capitalei SUA, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, cei aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale a SUA nu au solicitat asistenţă, iar trupele active au început să părăsească zona joi noaptea.

Casa Albă nu a comentat informaţia, notează dpa.

Mii de americani au continuat sâmbătă manifestaţiile împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiştilor la Washington, Philadelphia şi New York sâmbătă, în timp ce în Carolina de Nord a fost organizată o a doua slujbă de pomenire a afro-americanului George Floyd, a cărui ucidere a stârnit valuri de proteste pe întreg mapamondul


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri