Bulgaria a extins situaţia de urgenţă epidemică COVID-19 din 15 iunie până la 30 iunie 2020 şi ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis patru noi ordine în legătură cu aceasta, a anunţat ministerul într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Unul dintre ordine scurtează perioada de izolare obligatorie la domiciliu pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19 după externarea lor din spital de la 28 de zile la 14 zile. Izolarea de 28 de zile recomandată înainte de intrarea în vigoare a acestui ordin va fi revocată prin ordinul directorului inspectoratului sanitar regional competent după efecuarea izolării obligatorii de 14 zile şi după un rezultat negativ al testului PCR al pacientului.

Conform unui alt ordin emis de ministrul sănătăţii, toate persoanele care sosesc în Bulgaria din Suedia, Marea Britanie, Belgia, Portugalia şi Olanda, precum şi din toate ţările terţe, cu excepţia Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei şi Muntenegrului, vor fi plasate în carantină timp de 14 zile acasă sau în alt loc de cazare. Excepţiile de la condiţia carantinei sunt detaliate în ordin. Prin acelaşi ordin, directorii inspectoratelor regionale de sănătate sunt instruiţi să revoce carantina recomandată pentru cei sosiţi din Spania, Malta şi Italia între 2 şi 14 iunie 2020.

Toţi pasagerii şi personalul din transportul public, clienţii şi personalul din farmacii şi vizitatorii şi personalul de la unităţile de tratament medical vor avea obligaţia de a purta o mască de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabilă sau să-şi acopere nasul şi gura cu o batistă sau eşarfă. Se recomandă purtarea măştilor în toate celelalte locuri publice.

În aceeaşi perioadă va fi interzisă vizitarea discotecilor, piano barurilor, cluburilor de noapte şi a altor astfel de localuri. Organizarea de evenimente de grup în interior la care participă peste 10 persoane, inclusiv nunţi, baluri, botezuri şi alte astfel de manifestări, va fi interzisă în aceeaşi perioadă. În acelaşi ordin al ministrului, evenimente sportive în aer liber şi interior pot avea loc doar cu ocuparea în proporţie de 50% a capacităţii tribunelor şi scaunele sunt rearanjate pentru a lăsa un loc gol pe fiecare parte a unui spectator sau pentru a menţine spectatorii la 1,5 m de unul de unul. Aceeaşi cerinţă de ocupare a locurilor de 50% este valabilă pentru congrese, conferinţe, seminare şi expoziţii, spectacole teatrale, concerte şi alte evenimente live, cursuri de dans, de creaţie şi muzică şi săli de studiu gestionate de persoane juridice şi fizice.

Sursa foto: Bostan Florin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri