Consulul general al României la Bonn s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților din Germania în contextul tensiunilor generate de infectarea mai multor români care lucrau într-un abator din localitatea Rheda-Wiedenbrück.

În cadrul reuniunii, autoritățile locale germane au confirmat că tuturor persoanelor care se află în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă. Totodată, autoritățile vor efectua verificări pentru identificarea unor eventuale abateri de la normele de igienă în cadrul abatorului și, dacă este cazul, vor fi impuse sancțiuni.

De asemenea, conform cifrelor comunicate de autoritățile locale germane, până la acest moment, au fost testate 5.899 de persoane, din care 1.331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19.

Departamentul de Sănătate Publică urmează să comunice date oficiale actualizate de îndată ce vor fi testate toate persoanele care își desfășurau activitatea în cadrul companiei. Reprezentanții oficiului consular au reiterat solicitarea de a primi cifrele oficiale cu privire la cetățenii români infectați, cât și datele de identificare ale celor 17 cetățeni români care au părăsit carantina în cursul zilei de ieri, partea germană comunicând că acestea vor fi transmise în cel mai scurt timp, scrie Digi24.

Autorități germane: S-a optat pentru o izolare parțială a orașului

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile locale, s-a optat pentru o izolare parțială a orașului respectiv, fiind prezente în zonă forțe de ordine pentru a se asigura că persoanele testate pozitiv, precum și cele care se află în așteptarea rezultatului testelor, nu părăsesc locuințele și zona de carantină.

Totodată, autoritățile germane au solicitat sprijinul oficiului consular al României desemnarea unui reprezentant care să participe la reuniunile viitoare organizate de autoritățile locale pentru gestionarea situației și au făcut apel la oficiul consular pentru identificarea de personal medical în rândul comunității de cetățeni români, care să poată sprijini demersurile autorităților locale, având în vedere barierele lingvistice.

După reuniunea menționată, consulul general al României la Bonn a avut o întâlnire cu lucrători români din cadrul companiei în cauză și de la alți angajatori, recomandându-le acestora să respecte măsurile impuse de autorități.

„Nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români”

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri