Aproape 1.000 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania, cel mai mare focar de COVID-19 al Europei

Aproape 1.000 de angajați români de la abatorul de carne din Germania devenit cel mai mare focar de COVID al Europei au fost confirmați cu coronavirus, conform datelor transmise de Ministerul român de Externe. In cadrul companiei lucrează 3.969 de cetățeni români, scrie HotNews.ro.

Potrivit MAE, la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost confirmate 996 de cazuri COVID-pozitive în rândul lucrătorilor români.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română, precizează MAE.

Carantină pe întreg teritoriul districtului Gutersloh

În context, autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei, scrie Agerpres.

De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbruck.

Citeste si:
Medicii ATI din Ploiești demisionează dacă vor trata pacienți Covid...
Toți medicii de la ATI din...

Până în prezent, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea niciunuia dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective, precizează MAE.

Consulatul General al României la Bonn menţine legătura cu autorităţile locale, reprezentanţii companiei şi cu cetăţenii români şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19, aminteşte Ministerul de Externe.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Jurnalist CNN, infectat cu noul coronavirus: Este ca o tornadă
Setari Cookie-uri