Ungaria a pierdut 120.000 - 130.000 de locuri de muncă din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a afirmat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, adăugând că autorităţile de la Budapesta se aşteaptă la o contractare a economiei cu 3% anul acesta, transmite Reuters.

Banca Centrală a Ungariei (NBH) a redus neaşteptat rata dobânzii de referinţă cu 15 puncte de bază, la 0,75%, prima astfel de decizie din ultimii patru ani, răspunzând pagubelor mai mari decât se estima la adresa economiei, de pe urma pandemiei, scrie Agerpres.

Totuşi, instituţia, condusă de guvernatorul Gyorgy Matolcsy, încă se aşteaptă ca PIB-ul Ungariei să înregistreze în acest an o creştere între 0,3% şi 2%, în timp ce analiştii previzionează un declin de 5,1%.

"Virusul nu a atacat doar sănătatea, ci şi locurile de muncă", a declarat la o conferinţă de presă Gergely Gulyas, care a dat asigurări că numărul slujbelor pierdute nu este atât de drastic cât se estima iniţial.

Gulyas a precizat că nu există un consens în rândul membrilor Guvernului privind performanţa economică din acest an, unii previzionând o recesiune atenuată, alţii una mult mai severă.

"Dacă va exista un al doilea val de infecţii, nu sunt şanse să fie evitată recesiunea anul acesta", a avertizat şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

După anunţul de marţi al Băncii Ungariei, forintul s-a depreciat din nou, înregistrând cea mai slabă performanţă din Europa Centrală. Joi, după o nouă depreciere, un euro era cotat la 354 de forinţi.

Întrebat despre evoluţia monedei Ungariei, Gulyas a refuzat să comenteze.

Sursa foto: Samot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri