După COVID-19, unul dintre cele mai mari orașe din lume ar putea fi lovit de o invazie de lăcuste

Cu un sistem sanitar în colaps din cauza pandemiei de coronavirus, New Delhi ar putea fi lovit de o invazie de lăcuste, avertizează oficialii, potrivit CNN.

Un roi de lăcuste de deșert a întunecat, sâmbătă, cerul din orașul indian Gurgaon, ceea ce a determinat autoritățile din New Delhi să emită o alertă pentru populație. Invazia ar putea fi prima din ultimii 40 de ani, spune un localnic, scrie Digi24.

Pe 20 iunie, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) a emis un avertisment privind invazia "iminentă" de lăcuste din India.

Lăcusta de deșert este unul dintre cei mai mari dăunători migratori din cauza vitezei de zbor și a capacității sale de a se înmulți rapid. Exemplarele adulte pot zbura pe distanțe de până la 150 de kilometri pe zi.

În Africa de Est s-a înregistrat cea mai mare invazie de lăcuste din ultimii 70 de ani, după ce schimbările climatice au favorizat apariția dăunătorului "biblic". Pandemia de coronavirus a încetinit, însă, eforturile pentru a combate insectele de pe continentul african.

Citeste si:
Finlanda se pregateste sa reactioneze militar pentru o posibila...
Finlanda se pregateste sa...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri