Noua Zeelandă cheltuiește 4 milioane de dolari pentru programele de învățare creativă pentru copiii din școli și angajează 300 de artiști

Guvernul din Noua Zeelandă cheltuiești 4 milioane de dolari pentru programele de învățare creativă pentru copiii din școli și angajează, astfel, 300 de artiști care vor fi profesori, a anunțat premierul Jacinda Ardern.

Programul are scopul de a aduce împreună artiștii cu experință și elevii din școli, pentru a-i învăța cum să se exprime creativ prin artă, dans, teatru sau muzică.

„Programul este menit să îmbunătățească starea de bine a copiilor, să aducă un plus abilităților de comunicare, a colaborării și a gândirii critice, dar și să le aducă la cunoștință copiilor carierele din industria creativă”, a spus ministrul Educației, Chris Hipkins.

Suma de 4 milioane de dolari va fi folosită în următorii 3 ani, iar programul de creativitate se va extinde în 510 școli, de la 304, câte sunt în prezent, scrie nzherald.co.nz.

Guvernul anticipează că va angaja 300 de artiști care să îi ajute pe cei 206, prezenți în program, să realizeze cursurile.

Citeste si:
Cum ar putea o aplicație să detecteze COVID-19 înainte de apariția...
Noua Zeelandă vrea să creeze...

Premierul a declarat că sectorul cultural a fost puternic afectat de Coronavirus și este foarte important ca Guvernul să se concentreze pe reconstruirea acestuia.

„Covid-19 a avut deja un impact major asupra sectorului cultural. Unele previziuni arată că peste 10.000 de locuri de muncă ar putea dispărea în următoarele 12 luni dacă Guvernul nu intervine”, a spus Jacinda Ardern.

Cele 4 milioane de dolari se adaugă celor 175 de milioane pe care Guvernul le-a alocat deja sectorului creativ.

Noua Zeelandă a raportat, până la ora publicării acestei știri, 1.178 de infecții cu noul Coronavirus și 22 de persoane decedate. Statul are o populație de 4,8 milioane de locuitori.

Citeste si:
Pandemia de creativitate. Cum s-au trezit angajații într-o pană de...
Pandemia de creativitate. Cum...

Sursa foto: Alexandros Michailidis | Shutterstock.com
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri