Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat joi că polonezii nu trebuie să se teamă să voteze în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 12 iulie, întrucât COVID-19 a devenit o boală ''ca oricare alta''.

Partidul lui Mateusz Morawiecki, 'Lege şi Justiţie' (PiS), îl susţine pe preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda, care se va confrunta în 12 iulie cu actualul primar al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, candidatul principalei formaţiuni de opoziţie, Platforma Civică (PO), potrivit Agerpres.

Polonia a traversat perioada pandemiei de COVID-19 relativ bine, cu mai puţin de 1.500 de decese la o populaţie totală de 38 de milioane de locuitori, deşi înregistrează zilnic sute de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus (382 noi cazuri miercuri şi 371 joi).

''Aceasta este acum o boală despre care putem spune că e ca oricare alta, doar aşteptăm un vaccin'', a declarat Morawiecki, citat de agenţia de presă PAP. ''Şi instituţiile care evaluează primul tur (al alegerilor) au confirmat că a fost organizat într-o manieră foarte potrivită. Să nu ne fie frică de participarea la al doilea tur'', a adăugat şeful executivului polonez.

Alegerile prezidenţiale din Polonia fuseseră iniţial programate pentru 10 mai, dar au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Kamila Koziol / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri