Premierul polonez: COVID-19 a devenit o boală "ca oricare alta"

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat joi că polonezii nu trebuie să se teamă să voteze în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 12 iulie, întrucât COVID-19 a devenit o boală ''ca oricare alta''.

Partidul lui Mateusz Morawiecki, 'Lege şi Justiţie' (PiS), îl susţine pe preşedintele în exerciţiu Andrzej Duda, care se va confrunta în 12 iulie cu actualul primar al Varşoviei, Rafal Trzaskowski, candidatul principalei formaţiuni de opoziţie, Platforma Civică (PO), potrivit Agerpres.

Polonia a traversat perioada pandemiei de COVID-19 relativ bine, cu mai puţin de 1.500 de decese la o populaţie totală de 38 de milioane de locuitori, deşi înregistrează zilnic sute de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus (382 noi cazuri miercuri şi 371 joi).

''Aceasta este acum o boală despre care putem spune că e ca oricare alta, doar aşteptăm un vaccin'', a declarat Morawiecki, citat de agenţia de presă PAP. ''Şi instituţiile care evaluează primul tur (al alegerilor) au confirmat că a fost organizat într-o manieră foarte potrivită. Să nu ne fie frică de participarea la al doilea tur'', a adăugat şeful executivului polonez.

Alegerile prezidenţiale din Polonia fuseseră iniţial programate pentru 10 mai, dar au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Citeste si:
INSP: În mod sigur vor fi focare de coronavirus în școli
INSP: În mod sigur vor fi...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Kamila Koziol / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri