Primul turist român cu COVID-19 în Grecia. Femeia este în izolare la hotel

O româncă plecată în vacanță în Grecia a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Este vorba despre o turistă care a ajuns în Creta. Aceasta a fost testată de autorități la intrarea în țară și trebuie să rămână pentru 14 zile în izolare.

O româncă venită în vacanţă în insula greacă Creta împreună cu soţul ei a fost confirmată sâmbătă de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus, relatează publicaţia greacă keeptalkinggreece.com.

Autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă locală au intrat în alertă pentru a localiza turista româncă şi a-i transmite rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea în Grecia, scrie Agerpres.

Te poate interesa: Șezlonguri la 5 euro și cod de bare pentru comanda la terasă. Cum arată Grecia lui iulie 2020

Acesta a fost testată de autorități la intrarea în țară și trebuie să rămână pentru 14 zile în izolare.

Citeste si:
TOP plaje izolate în Grecia
TOP plaje izolate în Grecia
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta.

Pe ansamblul Greciei au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile greceşti începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia şi românca din Creta, precum şi un cuplu grec.

Autorităţile greceşti încearcă de joi seara să identifice contacţii cazurilor confirmate. Femeia suedeză nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Clasamentul zonelor de risc și sursele de infectare cu...
Clasamentul zonelor de risc....

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri