Stațiunile grecești sunt vizitate de tot mai mulți români care au lăsat litoralul românesc pentru o vacanță în Grecia. În ciuda anunțurilor recente, care vorbesc despre posibile restricții, dar și despre cozile de la graniță, turiștii români încep să apară în număr mare pe plajele din Grecia. wall-street.ro a mai dat o fugă până în Grecia și aduce cele mai proaspete impresii, în rândurile de mai jos.

Hotelurile grecești s-au redeschis pentru turiști, începând cu 15 iunie, iar românii dornici de plaje însorite, cazare la prețuri bune, de multe ori mai mici decât în România, dar și mâncare bună, au ales Grecia.

Te poate interesa și: FOTO Din nou cozi kilometrice la vama Kulata. Pe forumuri românii scriu că se trece fără testare pe la Makaza

Dacă la final de iunie, numărul turiștilor era redus, după 1 iulie, se poate observa o creștere considerabilă. În aer plutește o ușoară reținere, dar și o încercare de distanțare, însă, în general, atmosfera este mai relaxată decât în România.

În magazinele grecești sau în restaurante se poate intra fără mască, cerându-se o oarecare distanțare. Chelnerii și angajații magazinelor poartă măști sau viziere, însă într-un mod destul de relaxat, uneori sub bărbie sau sub nas.

Nu uita și de: Liber la chartere în Grecia. Cât costă o vacanță în Santorini, Creta sau Rodos

Un șezlong la 5 euro

Grecia poate fi caracterizată ca fiind la un nivel tipic lunii septembrie, poate chiar final de septembrie, dar cu un număr de turiști în creștere. Printre lucrurile bune se numără și faptul că pot fi găsite șezlonguri libere pe plajă, chiar și la ora 10.00, pentru doar 5-6 euro/șezlong.

Nu în ultimul rând, în Grecia, poți avea parte de un sejur reușit la un hotel de patru stele, cu piscină și demipensiune la doar 1.000 de euro.

Cod de bare pentru comanda la terasă

În restaurantele cu servire de tip bufet suedez nu mai este permisă autoservirea, ci personalul localului în cauză se ocupă de primirea comenzilor turiștilor. Dacă turistul vrea să mai adauge ceva în farfurie, angajatul/ospătarul nu va lua vasul, căci nu are voie să atingă farfuria.

Există terase sau hoteluri în care proprietarii au renunțat la meniurile fizice și au fost introduse coduri QR, care deschid oferta pe telefon. De asemenea, unele piscine impun un număr maxim de oameni, personalul ocupându-se ca cifra să nu fie depășită.

Vzei și: FOTO REPORTAJ | Cum a schimbat coronavirusul all inclusive-ul din hotelurile grecești

Granițele Greciei s-au închis din nou

Granițele Greciei s-au închis pentru circulația rutieră, potrivit celor mai recente informări ale guvernului grec. Acestea se vor deschide la 15 iulie. Singurul punct de frontieră rămas deschis este Kulata-Promachonas, motiv pentru care timpul de așteptare s-a dublat, în unele cazuri.

Un grup de turiști a plecat, cu autocarul, către Grecia în decursul zilei de ieri. Cosmin Vasile, unul din ghizii acestei curse și cunoscător al obiceiurilor grecești, a declarat, pentru wall-street.ro, că timpul de așteptare în vama de la Promachonas a fost de aproximativ trei ore.

Suntem în plin sezon, turiștii aleg să călătorească nu doar cu autocarul, ci și individual. În plus, nu este vorba doar de turiști, ci și de oameni care poate lucrează în zonă sau se deplasează pentru motive de ordin personal. Anul trecut, pe vremea asta, așteptam în jur de patru ore.

Cosmin Vasile, manager destinație Grecia, Hello Holidays

Pentru indicații în completarea formularului, intră aici: Cod de bare pentru vacanța în Grecia. Cum completăm noul formular, cum suntem testați și cât stăm în izolare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri