Granițele Greciei s-au închis pentru circulația rutieră, potrivit celor mai recente informări ale guvernului grec. Acestea se vor deschide la 15 iulie. Singurul punct de frontieră rămas deschis este Kulata-Promachonas, motiv pentru care timpul de așteptare s-a dublat, în unele cazuri. wall-street.ro a aflat cât ar trebui să așteptați la vamă pentru o vacanță în Grecia.

Un grup de turiști a plecat, cu autocarul, către Grecia în decursul zilei de ieri. Cosmin Vasile, unul din ghizii acestei curse și cunoscător al obiceiurilor grecești, a declarat, pentru wall-street.ro, că timpul de așteptare în vama de la Promachonas a fost de aproximativ trei ore.

Pentru indicații în completarea formularului, intră aici: Cod de bare pentru vacanța în Grecia. Cum completăm noul formular, cum suntem testați și cât stăm în izolare

Suntem în plin sezon, turiștii aleg să călătorească nu doar cu autocarul, ci și individual. În plus, nu este vorba doar de turiști, ci și de oameni care poate lucrează în zonă sau se deplasează pentru motive de ordin personal. Anul trecut, pe vremea asta, așteptam în jur de patru ore.

Cosmin Vasile, manager destinație Grecia, Hello Holidays

Tot el a adăugat și faptul că niciun turist din autocarul cu pricina nu a fost testat.

”Turiștii purtau măști și le-au fost luate buletinele pentru introducerea datelor în sistem”, a mai spus ghidul de călătorie.

Vezi și: FOTO REPORTAJ | Cum a schimbat coronavirusul all inclusive-ul din hotelurile grecești

În plus, Cosmin Vasile a descris că aglomerația din vamă este dată și de îngustarea benzilor de circulație. După câteva ore de condus pe autostradă, în zona punctului de frontieră, rămâne o singură bandă de mers.

Ce s-a întâmplat în Creta

Întrebat despre situația avionului cu turiști din Creta, Cosmin Vasile bănuiește că există o teamă mai mare a grecilor în ceea ce privește aeroporturile.

”Când coboară din avion, turiștii se opresc în aceeași incintă și oricât de mult am vrea să respectăm regulile, euforia vacanței ne mai alungă din responsabilitatea aceasta.

În plus, turiștii care vin cu autocarul sunt lăsați, de cele mai multe ori, la cazare. Sau există mașini sau microbuze care preiau turiștii din autocar spre diferitele stațiuni. În mod automat, nu mai sunt aceleași aglomerări de persoane. Însă este doar o bănuială a mea”, a adăugat Cosmin Vasile.

Cozi de kilometri la punctul de trecere Kulata-Promachonas

Cozi de kilometri s-au format în această dimineață la punctul de trecere Kulata-Promachonas de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia. Românii care se află la coadă scriu pe rețelele de socializare că se înaintează foarte greu.

O parte din călători estimează că stau la coadă de circa 5 kilometri. Un alt turism estimează că a înaintat doar 100 de metri într-o oră. Un alt călător, scrie, pe o pagină de Facebook dedicată turismului în Grecia, că „momentan la Kulata se înaintează 10 metri la 30 minute, iar coada are 9-10 km”.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment, iar în baza deciziei autorităților elene, în perioada 1-15 iulie 2020, accesul rutier pe teritoriul Republicii Elene în scop turistic este permis doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata (Bulgaria) - Promachonas (Republica Elena).

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri