Cozi de kilometri s-au format la punctul de trecere Kulata-Promachonas de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia

Cozi de kilometri s-au format în această dimineață la punctul de trecere Kulata-Promachonas de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia. Românii care se află la coadă scriu pe rețelele de socializare că se înaintează foarte greu.

O parte din călători estimează că stau la coadă de circa 5 kilometri. Un alt turist estimează că a înaintat doar 100 de metri într-o oră. Un alt călător, scrie, pe o pagină de Facebook dedicată turismului în Grecia, că „momentan la Kulata se înaintează 10 metri la 30 minute, iar coada are 9-10 km”.

O altă turistă spune că a trecut recent punctul de frontieră de la Makaza, unde a așteptat doar 10 minute. „Doar ce am intrat în Bulgaria pe la Makaza, granița este deschisă pentru ambele direcții. Ne întoarcem spre casă. Am întâlnit pe Nimfea și 4 mașini de București, pe lângă faimoșii bulgari. La granița doar ni s-au verificat actele și am completat o declarație pentru DSP Bulgaria. Am trecut în 10 minute”, scrie Mihaela Stanciu pe grupul de Facebook.

Oficialii greci au transmis, în urmă cu câteva zile, că multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost sau urmează să fie închise. Singura care va rămâne deschisă tot timpul este Kulata-Promachonas.

Potrivit informațiilor furnizate de Cosmin Vasile, manager destinație Grecia al agenției de turism Hello Holidays, pentru wall-street.ro, este vorba despre o procedura pentru instalarea echipamentelor de scanare a codurilor de trecere a vămii, rezultate în urma completării formularului electronic.

Citeste si:
TOP plaje izolate în Grecia
TOP plaje izolate în Grecia
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Referitor la granițe, Promachonas este cea destinată autocarelor. Makaza, una dintre celelalte granițe, este folosită de către turiștii care aleg să călătorească pe cont propriu, cu un mijloc de transport personal, aceasta făcând legătura cu regiunea Thassos.

În acest context, mesajul din partea Poliției de Frontieră (Evzoni, Macedonia de Nord - Grecia) arată în felul următor: „Astăzi am fost deschiși în intervalul 06.00 - 11.00, apoi am închis. Singurul punct de frontieră rutier pentru intrarea în Grecia este Promachonas."

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment, iar în baza deciziei autorităților elene, în perioada 1-15 iulie 2020, accesul rutier pe teritoriul Republicii Elene în scop turistic este permis doar prin punctul de trecere al frontierei Kulata (Bulgaria) - Promachonas (Republica Elena).

Citeste si:
Proteste în Bulgaria: manifestanții au instalat baricade și au...
Proteste în Bulgaria:...
Sursa foto: Emil Gabriel | Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri