Autoritățile din Grecia analizează dacă vor condiționa intrarea în țară de un test negativ de COVID-19 și pentru turiștii care vin cu avionul sau pentru cei care intră prin alte granițe terestre, în afară de cea de la Kulata - Promachonas, a declarat un oficial grec.

Autoritățile elene sunt acum în discuții pentru a impune testarea obligatorie și pentru turiștii care vin cu avionul sau pentru cei care intră prin alte granițe terestre, în afară de Kulata - Promachonas, care va începe de pe 14 iulie, a declarat Kallionakis Manolis, membru în Consiliul Regional al Cretei și membru în Partidul Noua Democrație, care a câștigat alegerile din toamnă în Grecia.

În plus, oficialul grec a declarat că momentan Grecia nu ia în calcul să își închidă granițele, iar măsura testului la intrare rămâne cea mai viabilă pentru următoarele luni.

În prezent, odată ajunși pe aeroport, turiști sunt transferați în zona în care se află personalul care se ocupă de verificarea și scanarea codurilor QR. Turiștii pot tipări formularul sau îl pot salva în telefon. Personalul care întâmpină turiștii în zona de verificare a codului îi direcționează pe aceștia, în funcție de categoria codului, fie spre screening, unde sunt testați, fie spre ieșire, de unde pot pleca spre unitatea de cazare. Dacă testarea are loc, aceasta durează câteva minute, iar turistul în cauză trebuie să rămână izolat în unitatea de cazare până la primirea rezultatului.

Sâmbătă, autoritățile elene au anunțat că emiterea formularelor de călătorie pe cale rutieră pentru Grecia este suspendată până marți. Schimbările realizate de autoritățile elene apar pe formular online și vizează data la care intră în vigoare noul sistem pentru care turiștii au nevoie de un test negativ, de miercuri, 15 iulie.

Dacă există deja formulare completate sau a fost primită confirmarea că persoana respectivă a fost introdusă în sistem, pot merge către punctul de trecere Kulata. Altfel, nu este posibil acest lucru, pentru că autoritățile nu mai emit aceste formulare decât după data de 15 iulie.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri