În urma creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus în aproximativ toate statele Uniunii Europene, Grecia a luat hotărârea de a testa toți turiștii care intenționează să viziteze statul, potrivit presei bulgare. Turiștii vor fi testați indiferent de modalitatea de intrare în Grecia (terestru sau aerian).

UPDATE 14:45!!! MAE a discutat cu autoritățile de la Atena despre testarea turiștilor la punctul de frontieră și că testarea se face în continuare aleatoriu.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a declarat că Grecia are dreptul să ia orice măsură de siguranță în ceea ce privește turiștii străini.

Grecia a înregistrat 103 cazuri noi de coronavirus din import, majoritatea celor infectați fiind de naționalitate sârbă.

În Insula Thassos au fost înregistrate șase cazuri. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Toţi cei şase turişti sunt persoane tinere, care nu prezintă simptome ale infectării cu noul coronavirus.

Autorităţile de la Atena au declarat, referitor la agravarea situaţiei epidemice în unele ţări balcanice, că numărul testelor efectuate asupra persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

Informare MAE

MAE anunță de asemenea că procedura aplicabilă turiștilor care merg în Grecia și care sunt testați pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore.

Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

MAE mai arată că a discutat cu autoritățile de la Atena despre testarea turiștilor la punctul de frontieră și că testarea se face în continuare aleatoriu, nu pentru toți cei care trec frontiera, cum a scris presa elenă.

Cetățenii români aflați în Grecia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri