Vacanțe ratate din cauza lipsei testelor. Turiștii români au fost întorși de la granița Kulata

Mai mulți turiști români care au vrut să-și facă vacanța în Grecia se întorc în țară. Oamenii au ajuns, cu mașinile, până la graniță și au aflat că nu pot intra în Grecia deoarece nu au făcut testele care să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Știau că sunt obligatorii de la ora 6 a acestei dimineți, dar autoritățile elene au pus în aplicare măsura de la miezul nopții, scrie Digi24.

Românii au venit în vacanță fără testul de coronavirus și spun că au sperat să treacă granița fără el întrucât știau că măsura intră în vigoare de la 6 dimineața, iar ei au ajuns înainte de această oră. Nu doar românii sunt în această situație, ci și turiști din alte țări care au vrut, miercuri dimineață să intre în Grecia neavând teste.

Pentru mai multe detalii, citește și: Intrarea turiștilor pe cale terestră în Grecia, cu test COVID-19 și formular, devansată

Unii dintre turiștii români au afirmat că vor încerca să facă acest test în Bulgaria.

“Am ajuns la 4.30, am vrut să intru cu programarea de pe site și cu codurile, nu m-au lăsat motivând că trebuie să am testul. De o oră stau, nu mă bagă nimeni în seamă. Ne trimit în Bulgaria să facem testul”, a povestit un turist român.

Citeste si:
BREAKING | Grecia va intensifica măsurile de verificare la granița...
BREAKING | Grecia va...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Cine intră de azi în Grecia va trebui să aibă pe lângă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Nu sunt valabile testele rapide.

Totodată, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie să știe care sunt regulile acolo: distanțarea socială trebuie respectată, turiștii nu sunt obligați să poarte măsti, dar personalul din hoteluri și restaurate da, nu pot sta mai mult de șase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.

Citeste si:
Vocea și tusea, baza unei noi platforme pentru detectarea...
Un grup de cercetători...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri