Grecia va deschide trei noi puncte de control în vama Kulata-Promachonas, pentru a fluidiza traficul și a reduce gradul de aglomerație. Astfel, începând cu 1 iulie, turiștii români vor putea trece mai ușor prin punctul de frontieră grecesc. Anunțul a fost făcut de Grigoris Tasios, președintele Federației Hoteliere din Grecia, în cadrul unei întâlniri cu presa din România, în Halkidiki.

Oficialul elen a mai precizat și că în jur 5-10% din turiștii care trec prin vamă au parte de un control mai amănunțit și, eventual, li se face și testul COVID.

În plus, Tasios a menționat că turiștii care au nevoie de teste rapide sau PCR și le vor putea efectua în hoteluri, unde vor exista centre de testare. Un test PCR va costa în jur de 60 de euro, iar cel rapid cel mult 20 de euro. Centrele de testare vor fi organizate începând cu weekend-ul 3-4 iulie.

De asemenea, 80% din angajații din industria hotelieră sunt vaccinați anti-COVID, dintr-un total de 200.000 de oameni.

Cât despre regiunea Halkidiki, gradul de ocupare al unităților de cazare este de circa 45%, în zonă fiind mulți turiști români. Tasios menționează că turiștii au fost atrași de oferta mai multor hotelieri din zonă, care la minimum șapte nopți de cazare rezervate, au oferit și un voucher de 100 de euro, pe care vizitatorii l-au putut folosi în vacanță, cumpărându-și mâncare sau băutură.

Citeste si:
50 de migranți care încercau să iasă din țară au fost prinși la...
50 de migranți care încercau...

Nu în ultimul rând, certificatul digital este valabil în Grecia de la 1 iunie, urmând ca și românii să îl poată folosi de la 1 iulie.

Grecia vrea să atingă 12 milioane de turiști anul acesta, în 2020 înregistrând un număr total de 5 milioane de vizitatori. În plus, toate insulele cu mai puțin de 10.000 de locuitori sunt COVID free zones, în sensul care nu au cazuri de coronavirus, iar majoritatea oamenilor sunt vaccinați.

Care sunt granițele grecești deschise turiștilor români

Punctele de trecere a frontierei – terestre, deschise pentru turiști, sunt:

  1. Promachonas și Ormenio, 24/24 ore,
  2. Evzoni și Nymphea (Makaza) de la 7:00 la 23:00.

Documente necesare la intrarea prin vămi pentru o vacanță în Grecia sunt următoarele:

Citeste si:
Turiștii români au fost întorși de la granița Kulata, din cauza...
Vacanțe ratate din cauza...
  • mod de completare PLF, cu 24 de ore înainte de plecare,
  • cod QR,
  • adeverință de vaccinare sau test COVID negativ,
  • BG vignetă.

Sursa foto: Matei Bogdan/ Facebook Forum Grecia

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri