Creșterea numărului de cazuri noi a dus la impunerea unor noi reguli la nivelul Greciei, reguli care vizează, în special, turiștii nevaccinați, deoarece pot fi purtători de virus. Iată care sunt regulile de pe teritoriul iubitului stat elen, pe care turiștii români și numai trebuie să le respecte.

Noile reguli vor fi implementate până la 31 august 2021, potrivit keeptalkinggreece.com.

În primul rând, în spațiile din interior ale restaurantelor, cafenelelor sau altor localuri pot intra doar cei vaccinați sau cei care prezintă o adeverință de vindecare COVID. În plus, la interior, proprietarii de restaurante trebuie să respecte limita de 85% din capacitate, la care se adaugă și celelalte reguli de protecție.

Dacă turiștii aleg spații precum teatre sau cinema, masca de protecție este obligatorie. Alături de aceasta, turiștii trebuie să prezinte adeverința de vaccinare. Minorii pot prezenta un test rapid COVID și declarația părinților.

Certificatele de vaccinare sunt verificate prin intermediul unei aplicații dezvoltate de Ministerul Digitalizării. Aplicația poate fi utilizată pe telefon sau pe tabletă. Guvernul trebuie să clarifice cum va avea loc verificarea turiștilor. Aplicația poate fi descărcată de AICI.

Reguli pentru spații deschise

Terasele sau alte activități economice care se desfășoară în spații deschise au dreptul să primească doar turiștii vaccinați, dacă doresc.

În spațiile considerate mixte, atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați, nu va exista un mijloc de verificare la intrare. Dacă turiștii vor vrea să intre în interior (pentru toaletă, spre exemplu), trebuie să poarte masca de protecție.

Toate facilitățile de pe teritoriul Greciei vor trebui să pună stickere la intrare, care să specifice dacă sunt spații mixte sau doar pentru vaccinați. În plus, angajații nevaccinați din aceste activități economice vor fi nevoiți să se testeze de două ori pe săptămână, pentru a se asigura că nu sunt infectați.

Proprietarii de locații care nu respectă noile reguli vor fi pedepsiți cu amenzi începând de la 2.000 de euro și ajungând până la 10.000, precum și suspendarea funcționării între 7 și 60 de zile.

Rămâne de văzut ce amenzi vor fi aplicate pentru turiștii care încalcă aceste reguli.

Autoritățile elene au renunțat la ideea testării turiștilor nevaccinați care intră în spațiile mixte, deoarece proprietarii teraselor și restaurantelor s-au arătat împotrivă.

Nu în ultimul rând, cluburile și barurile vor funcționa doar pentru turiștii vaccinați și pentru cei care prezintă adeverința care atestă vaccinarea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri