China va interzice accesul turiștilor străini dacă aceștia nu usnt vaccinați cu unul dintre serurile sale. Anunțul a fost făcut de stat în momentul reluării procesării vizelor pentru anumite țări, precizând că turiștii pot intra în China doar dacă sunt vaccinați cu unul dintre cele cinci vaccinuri, autorizate intern.

China a interzis toți turiștii străini, inclusiv cei care sunt vaccinați cu unul dintre seruririle aprobate de OMS, din care face parte, de altfel. Decizia vine după ce statul totalitar a interzis toate călătoriile neesențiale pe teritoriul său, după izbucnirea pandemiei în martie 2020, scrie metro.co.uk.

Însă revenirea economică a Chinei include și turismul, care va fi constrâns serios de această nouă regulă. Ambasadele din 20 de țări au început procesarea vizelor, incluzând Hong Kong, SUA, Marea Britanie, India, Australia, Irak, Thailanda, Croația, Israel, Pakistan și Filipine.

În plus, pe lângă obligativitatea vaccinării cu serul chinezesc, China mai cere și prezentarea unui test PCR negativ la intrarea în țară sau respectarea unei perioade de carantină.

China a precizat că va face excepții de la regulă doar pentru îngrijirea bătrânilor, trimiterea alimentelor și produselor de maximă necesitate către aceștia sau vizitarea familiilor.

China are autorizate cinci vaccinuri, aprobate în câteva state, precum Filipine sau Thailanda. Lipsa de informații din jurul creării și studierii vaccinurilor a dus la scăderea încrederii în stat și în sistemul medical chinezesc. În plus, donațiile pe care China le-a făcut statelor sărace, numite ”diplomația vaccinului”, sunt considerate o modalitate prin care China vrea să pară o superputere în sănătate la nivel mondial. Astfel, OMS și-ar putea pierde din credibilitate.

Într-o conferință de presă, ministrul Afacerilor Externe chinez a declarat că interzicerea turiștilor nevaccinați nu este o formă de a obliga celelalte state să recunoască vaccinurile chineze. ”Din contră, vrem să arătăm că suntem siguri de eficacitatea și siguranța vaccinurilor produse aici”, a spus Zhao Lijian.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri