Franța se alătură statelor care au reintrodus testele COVID pentru turiștii care vin din China, după ce Beijingul a renunțat la restricțiile de călătorie în străinătate, în ciuda creșterii cazurilor - și pe fondul întrebărilor cu privire la raportarea datelor.

Lista țărilor care impun din nou restricții de călătorie

Spania, Italia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Japonia, India, Malaezia, Taiwan, Israel, dar și Statele Unite ale Americii au reintrodus obligativitatea prezentării unui test COVID călătorilor din China, scrie The Local.

În ciuda cazurilor severe și a spitalelor depășite de numărul bolnavilor, China insistă că a fost transparentă în transmiterea datelor cu privire la pandemia de COVID-19.

Începând cu 1 ianuarie 2023, toți călătorii în Franța din China – fie pe un zbor direct sau cu un zbor de legătură – vor trebui să prezinte un test COVID negativ (PCR sau antigen) efectuat în decurs de 48 de ore.

De asemenea, turiștilor li se va cere să facă un test PCR la sosirea în Franța, în timp ce măștile vor fi din nou obligatorii pentru zborurile directe din China.

În prezent, testarea este necesară doar pentru sosirile din China – călătorii din toate celelalte națiuni pot intra în Franța fără a prezenta nici un test Covid sau dovada vaccinării, în timp ce măștile nu mai sunt obligatorii, deși sunt „recomandate” în transportul public și în spații aglomerate.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Chinei să fie mai deschisă, spunând că este „de înțeles” că unele țări au introdus restricții ca răspuns la creșterea cazurilor de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri