Airbus SE (AIR) anunță că lucrările de producție și de asamblare urmează să fie reluate parțial, în Franța și în Spania în urma implementării și verificării măsurilor stricte de sănătate și securitate. În plus, compania sprijină eforturile globale pentru combaterea crizei COVID-19.

Airbus a întreprins acțiuni de amploare, în coordonare cu partenerii săi sociali, pentru a garanta sănătatea și siguranța angajaților săi, asigurând în același timp continuarea activității. Implementarea acestor măsuri a necesitat o pauză temporară de patru zile în activitățile de producție și de asamblare din fabricile franceze și spaniole. Unitățile de lucru se vor redeschide doar dacă respectă noile măsuri de securitate și sănătate în ceea ce privește igiena, curățenia și păstrarea distanței sociale, garantând în același timp o eficiență sporită a operațiunilor în noile condiții de muncă.

Aceleași măsuri sunt implementate în toate celelalte unități în care nu a fost nevoie de întreruperea completă a activității.

Pentru alte activități desfășurate la nivel mondial care sunt complementare producției, Airbus continuă să promoveze munca de acasă, acolo unde este posibil. În urma implementării acestor noi măsuri, unii angajați se vor întoarce la locul de muncă pentru a asigura continuitatea activității.

În februarie, linia de asamblare finală a Airbus din Tianjin, China, a fost redeschisă după o oprire temporară a producției din cauza focarului de coronavirus și acum funcționează eficient.

Citeste si:
COVID-19 | Airbus își suspendă activitatea în fabricile din Franța...
COVID-19 | Airbus își...

În plus, în ultimele zile, compania a donat mii de măști spitalelor și serviciilor publice din Europa și a început să folosească aeronavele aflate în testare pentru a transporta cantități mai mari de la furnizorii din China. Un prim zbor test cu un avion A330-800 a adus la sfârșitul săptămânii trecute în Europa aproximativ 2 milioane de măști de la Tianjin. Cele mai multe vor fi donate autorităților spaniole și franceze. Noi zboruri sunt planificate și pentru zilele următoare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Coronavirus: Google pune la bătaie 800 de mil. de dolari
Setari Cookie-uri