China a vaccinat zeci de mii de oameni împotriva COVID-19 cu o soluție NETESTATĂ

Guvernul chinez a oferit unor zeci de mii de persoane un vaccin împotriva COVID-19 care nu a fost testat suficient și despre care nu se cunosc multe informații, precum posibile efecte secundare, scrie G4Media.

Au fost vaccinați angajați ai unor companii farmaceutice, oficiali guvernamentali si angajați ai companiilor de stat. Vaccinul urmează să mai fie oferit și învățătorilor, angajaților din supermarketuri și oamenilor care călătoresc în afara Chinei în zone cu focare.

Graba oficialilor chinezi a uimit experții mondiali. Multe dintre injecții par a fi făcute în afara reglementărilor tipice de imunizare. Posibilele vaccinuri de la nivel mondial sunt abia în faza 3 de testare, pe oameni, iar voluntarii sunt atent monitorizați. Nu este clar în acest moment dacă China a urmărit acești pași.

Vaccinurile netestate pot avea efecte adverse periculoase. Vaccinurile ineficiente, în schimb, pot da naștere unui fals sentiment de siguranță și pot încuraja comportamente care vor duce la și mai multe infectări.

Sinopharm, o companie de stat din China care are un vaccin în fază finală de testare, a susținut că sute de mii de oameni au primit vaccinul. O altă companie a spus că peste 10.000 de locuitori ai Beijingului au fost imunizați. Aceeași sursă a afirmat că și familiile angajaților companiei au primit vaccinul. Și o televiziune din Hong Kong a anunțat că și-a imunizat angajații.

Citeste si:
Primele Tesla Model 3 fabricate în China pentru Europa sunt gata de...
Primele Tesla Model 3...

Majoritatea celor pe care China a testat vaccinul locuiesc în afara țării.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri