Cu un indice epidemiologic de 1,2%, este posibil ca Bulgaria să intre pe lista galbenă în următoarele săptămâni. În acest sens, turiștii români nevaccinați vor fi nevoiți să prezinte un test PCR negativ la întoarcerea în România pentru a evita carantina.

În continuare, turiștilor români care merg în Bulgaria li se solicită doar actul de identitate sau pașaportul, indiferent de situația epidemiologică, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile bulgare.

Având în vedere apropierea de pragul de 1,5 al incidenței țării vecine, ceea ce ar duce la trecerea acesteia în zona galbenă, multe hoteluri sunt pregătite să ofere deja testele pe loc, la hotel.

Există lanțuri hoteliere precum HVD sau DIT care deja s-au mobilizat și s-au hotărât să preia o parte din costurile testelor PCR, ajungând și la 15 euro / persoană. Ne așteptăm ca și alții să le urmeze exemplul sau chiar să preia costul integral.

Conform Hotărârii nr. 51 / 26.07.2021, persoanele nevaccinate care revin din țările aflate pe lista galbenă trebuie să prezinte un test PCR, cu excepția copiilor sub 6 ani și persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterior intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

Retail jobs

Persoanele vaccinate sunt exceptate de la această regulă.

Sunny Beach rămâne una dintre cele mai căutate stațiuni

Potrivit Travel Planner, pentru finalul lunii august și septembrie mai sunt așteptați circa 250.000 de români în Bulgaria. Potrivit Institutului bulgar de statistică, țara vecină a primit doar în luna iunie 170.899 de români. Românii au reprezentat circa 40% dintre turiștii sosiți din UE pe litoral. O dată cu operarea charterelor, mai ales din Germania și Polonia, procentul a scăzut, dar românii rămân în continuare pe primul loc ca și țară emițătoare de turiști.

Prognoza meteo pentru luna septembrie este, de asemenea, foarte bună, cu temperaturi peste medie. Prețurile sunt mult mai mici, însoțite de oferte speciale iar atmosfera va fi mai relaxată, pentru că oricum, vor fi mai puțini turiști decât în vârful de sezon. Sunny Beach rămâne una dintre cele mai căutate stațiuni, iar în ultima perioadă se remarcă un interes mai ridicat pentru Albena, ca destinație de weekend prelungit, datorită proximității față de România.

Citeste si:
Grindeanu vrea un nou pod al "prieteniei" cu Bulgaria, la Giurgiu-Ruse
Grindeanu vrea un nou pod al...

Există în continuare tendința turiștilor de a căuta hoteluri în stațiuni mai aerisite, precum Obzor, sau resorturi mai apropiate de granița cu România. Hotelurile care oferă servicii recomandabile au reduceri de până la 25% - 30% în septembrie. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri