Din nou românii stau la cozi kilometrice pentru a intra în Grecia prin vama Kulata și pentru a efectua formalitățile de la frontiera elenă. Forumurile abundă de postări în care oamenii reclamă că stau încă de la 5 dimineața în coloane de 12 km. În acest timp, alții scriu că se poate trece frontiera și pe la Makaza.

Românii care vor să-și petreacă vacanța în această țară sunt nevoiți să aștepte ore în șir în mașini, pentru a trece granița din Bulgaria. Unii au ieșit din autoturisme și așteaptă cu copiii pe asfalt, după ce cozile au atins și 12 km.

În același timp, mai mulți români scriu pe aceleași forumuri că se poate trece fără probleme și pe la Makaza (foto jos).

Toate acestea se întâmplă după ce grecii au luat decizia de a lăsa deschis un singur punct de frontieră între țara lor și Bulgaria. Două zile la rând, miercuri și joi, turiștii au avut parte de cozi kilometrice.

Mii de turiști români au trecut prin vama Makaza de la 1 iulie și în continuare o fac

“Observ de patru zile că autoritățile române ignoră apelurile noastre, ale celor de la Forum Thassos și Forum Grecia. Încercăm să aflăm de ce se menționează că este un singur punct de frontieră deschis, având în vedere că noi observăm mii de oameni, mii de turiști care trec pe la Makaza, le este permis accesul fără verificarea codului QR, fără testare. Ce observăm este o dezinformare de la nivelul guvernului elen către guvernul român, care la rândul lui, MAE, informează ceea ce a primit greșit.

Mii de turiști români au trecut prin vama Makaza de la 1 iulie și în continuare o fac. În timp ce la Kulata sunt cozi de 12 km, în acest moment, la Makaza se trece liniștit. Li se dă voie fără probleme”, a declarat pentru Digi24 Dan Adrian Drăgan, român stabilit în Grecia.

Guvernul elen a stabillit cum vor fi primiți turiștii în țară, existând protocoale pentru fiecare modalitate (aeriană, pe mare sau uscat) prin care aceștia ajung în Grecia. Turiștii vor putea intra în Grecia doar după completarea Passenger Locator Form (Formularul de localizare a pasagerilor). La ce trebuie să se aștepte turiștii din momentul în care intră în Grecia și până la plecare, precum și ce se întâmplă în cazul unei îmbolnăviri de Covid pe teritoriul elen, puteți citi în rândurile următoare.

Astfel, toți turiștii care merg în Grecia sunt obligați să completeze online un formular numit Passenger Locator Form cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară, în care trebuie să dea informații detaliate privind punctul de plecare, durata șederilor în alte țări, precum și adresa la care vor sta în Grecia. După ce turiștii au completat formularul, aceștia vor primi un email de confirmare cu privire la depunerea formularului. Călătorii vor primi Formularul de localizare cu codul QR cu o zi înainte de sosirea în Grecia.

Sursa foto: Facbook / Forum Grecia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri