Protestatarii au dărâmat sâmbătă o statuie a lui Cristofor Columb la Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, în cel mai recent atac la monumente sau statui ale unor figuri istorice legate de sclavie sau colonizare, potrivit hotnews.ro, care citează AFP.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, manifestanții au dat jos statuia navigatorului genovez cu frânghii, în apropierea districtului Mica Italie.

Mult timp sărbătorit drept „cel care a descoperit America”, Cristofor Columb este văzut astăzi de unii drept simbolul sosirii europenilor și al cuceririi terenurilor care nu le aparțin.

În urma protestelor împotriva inegalității rasiale declanșate de moartea lui George Floyd, un afro-american ucis de un ofițer de poliție în Minneapolis în 25 mai, numeroase statui de figuri legate de istoria colonială sau de discriminare au fost atacate sau distruse în Statele Unite și în alte părți ale lumii.

În discursul său sâmbătă, cu ocazia sărbătorii naționale din 4 iulie, marcând Ziua Independenței, președintele Donald Trump l-a menționat navigatorul genovez.

"Vom lupta împreună pentru visul american și vom apăra, proteja și păstra modul de viață american care a început în 1492 când Cristofor Columb a descoperit America", a spus el, atacând protestatarii care denunță discriminarea rasială.

Sursa foto: Captura video Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri