Noua lege privind securitatea în Hong Kong, adoptată recent de Beijing, conferă puteri sporite poliţiei din fosta concesiune britanică, mai ales în ceea ce priveşte supravegherea. Forţele de ordine vor putea efectua percheziţii fără mandat dacă ele consideră că există o ameninţare ''iminentă'' pentru securitatea naţională, scrie Agerpres.

Noua dispoziţie retrage o mare parte a controlului judiciar care până acum permitea încadrarea atribuţiilor poliţiei în materie de supraveghere.

În virtutea noii legi, şeful poliţiei din Hong Kong poate controla şi suprima pe internet orice informaţie dacă există ''motive rezonabile'' de a se crede că ea încalcă legea privind securitatea naţională. În plus, el poate cere organizaţiilor internaţionale să furnizeze informaţii despre activitatea lor în Hong Kong, inclusiv date personale, sursele de venituri şi situaţia cheltuielilor.

Poliţia poate ordona companiilor furnizoare de internet şi celor prestatoare de servicii să retragă orice informaţie şi să le confişte toate echipamentele. În cazul în care respectivele companii refuză să se supună acestei dispoziţii, reprezentanţii lor sunt pasibili de amenzi sau de pedepse de până la un an de închisoare.

De asemenea, companiile trebuie să pună la dispoziţie registre de identificare şi să ofere asistenţă pentru a permite decodarea datelor.

Conform noii legi, sunt considerate ilegale unele opinii politice precum sprijinul independenţei sau acordarea unei autonomii superioare Hong Kongului.

Legea privind securitatea naţională, impusă la 30 iunie de regimul chinez, constituie schimbarea cea mai radicală pentru Hong Kong de la revenirea acestui teritoriu la China, în 1997, după ce timp de 99 de ani a fost concesiune britanică.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri