O insulă spaniolă închide pentru două luni străzile frecventate de turiști

Străzile din Mallorca, frecventate de tineri turişti germani şi britanici, au fost închise pentru două luni, a anunţat Ministrul Tursimului pentru insulele Baleare, Iago Neguerela, scrie Digi24.

Toate pub-urile de pe străzile capitalei insulei, Palma, cunoscute de turiştii germani în limba lor sub denumirile de „Bere” şi „Hamburger” au fost închise după o serie de petreceri care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, scrie Mediafax.

Această decizie vine din cauza comportamentului venit din partea unor turişti şi a proprietarilor localurilor din zonă, care nu au respectat măsurile de prevenţie pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus, anulând toate rezultatele bune obţinute prin mari eforturi de locuitorii insulei, a precizat Iago Neguerela, Ministrul Turismului din regiune.

Chiar şi Ministrul Sănătăţii al Germaniei, Jens Spahn, i-a îndemnat pe conaţionalii săi aflaţi în Spania să respecte măsurile de prevenţie. În caz contrar, a spus el, Mallorca ar putea deveni un al doilea Ischgl, referire la staţiunea din Alpii austrieci frecventată de turişti europeni, unde la începutul lunii martie s-a format un focar de coronavirus nedetectat care a reuşit să infecteze numeroşi turişti străini.

Citeste si:
”Ștampilă” de bun venit timp de 1 an pentru turiști, pe o insulă...
”Ștampilă” de bun venit timp...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...
Sursa foto: Jacob Bentzinger | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri