Statele Unite au înregistrat, pentru a opta zi consecutiv, peste 60.000 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul în 24 de ore, potrivit datelor raportate marţi la orele 20.30 (miercuri, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, scrie AFP.

Cele 68.524 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la circa 3,89 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei, apărută în decembrie în China înainte de a se răspândi în întreaga lume, conform Agerpres.ro.

Pe de altă parte, COVID-19 a făcut 961 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 141.883 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est).

De departe cea mai afectată din lume în valoare absolută, Statele Unite, după o ameliorare spre sfârşitul primăverii, cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii mai ales în sudul şi vestul ţării.

"Din nefericire, asta se va înrăutăţi cu siguranţă, înainte de a se ameliora", a declarat marţi preşedintele american, Donald Trump, la Casa Albă, în prima sa conferinţă de presă, de la sfârşitul lui aprilie, pe tema crizei sanitare.

Liderul administraţiei de la Washington a recomandat explicit pentru prima dată portul măştii de protecţie "atunci când distanţarea fizică nu este posibilă".

"Vă plac sau nu măştile, ele au un impact", a pledat el, mergând până la a "implora" tinerii "să evite barurile aglomerate".

Sursa foto: unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri