Norvegia a impus din nou vineri restricţii asupra călătoriilor în Spania, destinaţie turistică foarte apreciată de norvegieni, unde numărul de infectări cu noul coronavirus este din nou în creştere puternică, relatează AFP şi Reuters.

Decizia ţării nordice înseamnă că persoanele care provin sau se întorc din Spania vor fi, începând de la miezul nopţii (22.00 GMT), supuse obligaţiei de a intra în carantină timp de zece zile când intră pe teritoriul Norvegiei, scrie Agerpres.

În schimb, guvernul norvegian a ridicat la şapte numărul regiunilor suedeze, printre care şi comitatul frontalier Varmland, dar nu şi Stockholm, care nu mai sunt pe lista celor spre care călătoriile nu erau recomandate, ridicând astfel obligaţia carantinei.

Restricţiile sunt din nou valabile şi pentru Andorra, dar au fost ridicate pentru Ungaria. Acestea sunt de asemenea în vigoare pentru Portugalia, Luxemburg, Croaţia, România şi Bulgaria.

Pandemia de COVID-19 este în mare parte sub control în Norvegia, unde numai trei persoane purtătoare ale virusului erau spitalizate vineri, dintre care una la terapie intensivă.

În total, Norvegia a înregistrat până în prezent 9.085 de cazuri de confirmate de coronavirus, dintre care 255 mortale.

Potrivit postului public NRK, citat de Reuters, în jur de 12.000 de norvegieni îşi petrec vacanţa în Spania.

Pe 15 iulie, Norvegia a ridicat obligativitatea carantinei pentru călătorii din peste 20 de ţări europene, printre care şi Spania, precum şi pentru trei dintre cele 21 de comitate ale Suediei vecine.

Sursa foto: Shutterstock / Samot

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri