Premierul italian solicită ajutor politic pentru prelungirea stării de urgență

Premierul italian Giuseppe Conte apreciază că prelungirea stării de urgenţă la nivel naţional, din cauza epidemiei de COVID-19, este „inevitabilă”, scrie G4Media.

Adresându-se Senatului, Conte a încercat să obţină sprijin politic pentru a reimpune starea de urgență, deşi guvernul poate teoretic să o adopte fără susţinerea parlamentului.

„Trebuie să fim conştienţi că încetarea (stării de urgenţă) ar paraliza întregul sistem de protecţie şi prevenire construit în ultimele luni grele”, a avertizat prim-ministrul.

Starea de urgenţă în Italia ar urma să expire vineri, iar Conte ar dori prelungirea până în octombrie. El s-a declarat însă deschis la alte sugestii din partea parlamentului.

Autorităţile italiene folosesc starea de urgenţă pentru a permite acţiuni rapide şi evitarea birocraţiei în caz de calamităţi naturale, cum ar fi cutremurele, sau în caz de crize sanitare. În ultimele luni, premierul s-a prevalat de atribuţiile suplimentare pe care le deţine în acest context pentru a lua decizii importante, cum ar fi interdicţiile de circulaţie, fără a le trece prin parlament.

Citeste si:
NEWS ALERT! Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită
NEWS ALERT! Klaus Iohannis:...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri