COVID-19 | Germania recomandă purtarea măștii în exterior, după înmulțirea cazurilor noi

Institutul de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI) din Germania recomandă oamenilor să poarte mască şi în exterior, dacă distanţarea fizică este imposibil de respectat, după o înmulţire a noilor infectări considerată îngrijorătoare de către autorităţi, scrie Digi24.

„Avem reguli, cum ar fi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri. Dar dacă nu este posibil să se păstreze această distanţă, recomandăm întotdeauna să se poarte mască, indiferent dacă este vorba de interior sau de exterior”, a explicat într-o conferinţă de presă Lothar Wieler, preşedintele institutului sanitar.

Nu este singura țară în care apare discuția despre purtarea măștii și în exterior. Belgia a decis deja că masca e obligatorie și pe stradă, iar în Hong Kong, masca trebuie purtată peste tot. În statul american Washington, toți oamenii trebuie să poarte mască dacă ies din casă.

Și în România se discută despre purtarea măștii în spațiile deschise, în zonele aglomerate, care urmează să fie stabilite de autoritățile locale.

Media de noi infectări zilnice cu COVID-19 a urcat în ultima săptămână la 577 în Germania, în contextul în care ea s-a aflat sub pragul de 350 la mijlocul lunii iulie.

Citeste si:
Coronavirus | Germania înregistrează un număr de cazuri
Coronavirus | Germania...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Wieler a recomandat de asemenea să se respecte regulile de bază, cum ar fi acoperirea gurii în caz de strănut sau tuşit, spălatul pe mâini sau purtarea măştii pe gură şi nas în spaţii închise care trebuie aerisite des.

Potrivit lui Wieler, petrecerile şi sărbătorile private sunt o mare sursă de noi infectări.

„Chiar şi tinerii pot fi purtători ai virusului şi îşi pot contamina părinţii sau bunicii”, a adăugat el.

Germania este adesea dată ca exemplu pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului.

Citeste si:
Masca sanitară, obligatorie în spaţiile publice aglomerate din...
Masca de protecţie,...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri