Petiție online pentru preluarea controlului Libanului de către Franța

Peste 44.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer ca Franța să preia controlul asupra Libanului, în urma exploziei din Beirut, care a distrus o bună parte din oraș, provocând moartea a aproape 140 de persoane și rănirea a peste 5.000. Petiția vine însă și în contextul crizei economice prin care trece această țară, dar și cea provocată de coronavirus, scrie Digi24.

Semnatarii petiției spun că printre cauzele care au dus la situația în care se află Libanul acum se numără conducerea slabă a liderilor politici și corupția, relatează Deutsche Welle

În textul documentului semnat de peste 44.000 de oameni (până joi după-amiază) se menționează că „Libanul va fi plasat sub un mandat francez pentru următorii zece ani”.

Petiția a fost lansată miercuri pe site-ul Avaaz de către câțiva cetățeni libanezi, în urma exploziei de pe 4 august.

Franța a controlat Libanul între anii 1920 și 1945.

Citeste si:
Petiție online pentru arestarea președintelui chinez și a...
COVID-19 | A fost lansată o...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Potrivit DW, petiția a circulat în mod intens pe rețelele sociale în Liban și a fost țintită spre Emmanuel Macron, care a început, joi, o vizită oficială la Beirut, fiind primul lider străin care a ajuns în această țară de la producerea tragediei.

Pe 4 august, o puternică explozie a avut loc în Beirut, aceasta având puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, conform Observatorului Seismologic din Iordania. Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri