Mesajul ambasadei americane pentru Beirut: Poporul libanez a suferit prea mult

Ambasada SUA în Liban a postat pe Twitter un mesaj în sprijinul protestelor antiguvernamentale ce zguduie capitala Beirut şi în care se afirmă că "poporul libanez a suferit prea mult şi merită să aibă lideri care îl ascultă", scrie Agerpres.

Liderii libanezi ar trebui să "schimbe cursul pentru a răspunde cererilor populare de transparenţă şi responsabilitate", adaugă ambasada americană în postarea sa, în timp ce mii de protestatari se confruntau cu forţele de ordine în preajma clădirilor guvernamentale din întreaga capitală.

Citește și: Explozii Beirut: Demisii în serie ale deputaților libanezi

"Îi susţinem în dreptul lor de a protesta paşnic şi îi încurajăm pe toţi cei implicaţi să se abţină de la violenţe", mai scrie ambasada.

Prim-ministrul libanez Hassan Diab a propus organizarea de alegeri anticipate, în timp ce protestatarii furioşi au luat cu asalt clădirile guvernamentale din Beirut. Pe străzi s-au auzit împuşcături, iar un ofiţer de poliţie a fost ucis în timpul confruntărilor soldate cu cel puţin 238 de răniţi, dintre care 63 au ajuns la spital, conform informaţiilor furnizate de Crucea Roşie libaneză.

Citeste si:
Monica Anisie, mesaj de început de an pentru elevii din România
Monica Anisie, mesaj de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Pentru mai multe detalii, vezi și: VIDEO Explozii în lanț în Beirut: mii de protestatari au ieșit pe străzi cerând revoluție

"Voi prezenta luni un proiect de lege pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate", a declarat Diab într-o intervenţie televizată. "Chem toate partidele politice să fie de acord cu următoarea etapă ... Sunt alături de libanezii care aspiră la schimbare".

Explozia, ce ar fi fost provocată de un incendiu care a ajuns la un important stoc de azotat de amoniu, a alimentat nemulţumirea libanezilor faţă de o clasă politică pe care o acuză de incompetenţă şi corupţie.

Libanul are un parlament unicameral cu 128 de membri.

Citeste si:
Campanie împotriva platformei Netflix, acuzată de sexualizarea...
Campanie împotriva platformei...

Sursa foto: www.aljazeera.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri