Marea Britanie este oficial în recesiune: scădere de 20,4% a economiei

Economia Regatului Unit al Marii Britanii a înregistrat o scădere de 20,4% în cel de-al doilea trimestru din 2020, comparativ cu trimestrul anterior, din cauza impactului provocat de pandemia de COVID-19.

Scăderea de 20,4% este un record și vine după o scădere de 2,2% în primul trimestru, ceea ce înseamnă că economia Marii Britanii este oficial în recesiune tehnică, la 11 ani după cea din 2009, conform Oficiului pentru Statistică Națională.

Produsul intern brut al țării a dat semne de revenire în luna iunie, după ce măsurile restrictive au fost relaxate, însă zona serviciilor, cea a construcțiilor și a producției s-au confruntat cu scăderi trimestriale record.

Numărul de cazuri de COVID-19 la nivel global a depășit zilele trecute 20 de milioane, conform unui bilanț al Universității Hopkins cu sediul în Statele Unite ale Americii. Din cele peste 20 de milioane de cazuri la nivel global, mai mult de 5 milioane erau în Statele Unite, conform cercetătorilor, echivalând cu peste un sfert din total. Brazilia și India urmează apoi cu cele mai multe cazuri, aproximativ 3 milioane și respectiv 2,2 milioane.

Sursa foto: Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri