Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui SUA, Donald Trump, a murit

Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, a murit sâmbătă, la New York, a anunţat preşedintele într-un comunicat, relatează Agerpres.

„Anunţ cu inima îndurerată că minunatul meu frate, Robert, a murit liniştit în această noaptea", a afirmat Trump în comunicatul publicat de Casa Albă.

„Nu era numai fratele meu, era cel mai bun prieten al meu", a scris preşedintele. „Amintirea lui va trăi mereu în inima mea. Robert, te iubesc. Odihneşte-te în pace", a adăugat el.

Robert Trump era internat într-un spital new-yorkez, iar media americane au relatat că este grav bolnav, fără a se furniza amănunte privind natura bolii sale.

Preşedintele l-a vizitat pe fratele său la spital vineri timp de circa 45 de minute. El a declarat presei doar că fratele său trăieşte "un moment dificil".

Deşi mai puţin celebru decât fratele său, Robert Trump, născut în 1948, a făcut parte multă vreme din imperiul imobiliar familial şi a fost de o loialitate absolută faţă de preşedinte. El a încercat fără succes să interzică în instanţă publicarea unei cărţi a nepoatei sale Mary Trump, care îl descria pe Donald Trump drept produsul unei familii "toxice".

Robert Trump credea că această carte era o "ruşine" şi a obţinut o blocare temporară a publicării sale, dar un judecător a ridicat această restricţie în iulie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri