Uniunea IG Metall, cel mai mare sindicat german, consideră că o săptămână de lucru mai scurtă ar putea ajuta la prevenirea concedierilor în masă. Sindicaliștii au făcut această propunere înainte de următoarea rundă de negocieri colective care va începe anul viitor, scrie ziare.com.

Săptămâna mai scurtă va fi „răspunsul la schimbările structurale în sectoare precum industria auto. Locurile de muncă din industrie pot fi păstrate, în loc să fie anulate", a declarat Jorg Hoffman, președintele sindicatului IG Metall, care reprezintă muncitorii de la producătorii auto majori, precum Audi, BMW și Porsche.

Industria auto din Germania susține în jur de 830.000 de oameni și contribuie cu aproximativ 5% din Produsul Intern Brut (PIB) al țării.

Industria auto din Germania, unul dintre pilonii economiei țării, suferă o transformare majoră generată de mobilitatea electronică, stimulată de îngrijorările legate de schimbările climatice, precum și de creșterea automatizării și digitalizării. De asemenea, deși prezintă semne de redresare, sectorul a fost și el lovit de criza financiară indusă de pandemie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri