Germania a început să dea bani ”gratis” cetățenilor: despre ce sumă este vorba și în ce constă studiul

Germania a început recent să ofere unui număr de 120 de cetățeni un venit minim garantat de 1.200 de euro pe lună, timp de 3 ani, ca parte a unui studiu ce urmărește impactul introducerii unei astfel de măsuri.

Cercetătorii vor compara stilul de viață și impactul pe care acest beneficiu îl aduce celor 120 de voluntari cu cel al unui grup de 1.380 de persoane care nu beneficiază de venitul minim garantat.

Studiul este derulat de către Institutul German de Cercetare Economică și este finanțat de către 140.000 de persoane. Toți participanții la studiu vor fi nevoiți să completeze mai multe formulare pe parcursul studiului pentru a vedea ce fel de impact are acest venit minim garantat asupra vieții lor, conform businessinsider.com.

Ideea venitului minim garantat a ajuns în urmă cu mai mulți ani în atenția opiniei publice, dând naștere mai multor polemici. Acestă măsură constă într-un ajutor financiar acordat fiecărui cetățean, lunar, indiferent de veniturile pe care le are sau dacă este angajat.

Cei care susțin demersul sunt de părere că ar ajuta la reducerea inegalității între cetățeni și ar impulsiona bunăstarea publică. De partea cealaltă, cei ce se opun măsurii sunt de părere că este un demers costisitor care ar descuraja oamenii să muncească.

Citeste si:
Orban: România are perspective de revenire economică foarte bune
Ludovic Orban: România are...
Sursa foto: aslysun / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri