Organizaţia Mondială a Sănătăţii speră ca pandemia de COVID-19 să fie mai scurtă decât gripa spaniolă din 1918 care a durat mai puţin de doi ani, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dacă lumea se uneşte şi reuşeşte în căutarea unui vaccin, relatează Reuters.

OMS a fost mereu prudentă în a avansa estimări privind durata pandemiei atâta timp cât nu există un vaccin cu eficienţă dovedită. Tedros a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 "au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt", conform Agerpres.ro.

"Iar în situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum", a declarat el în cadrul unei briefing de presă de la Geneva.

"Dar în acelaşi timp avem şi tehnologia, şi cunoştinţele pentru a-i pune capăt. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar şi un avantaj al tehnologiei mai", a argumentat el.

"Aşa că sperăm să punem capăt pandemiei în mai puţin de doi ani", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a făcut apel la "unitate naţională" şi "solidaritate globală".

"Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin", a adăugat el.

Peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus la nivel global, iar 793.382 de oameni au murit din cauza pandemiei, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri