Pandemia de COVID-19 va bântui lumea până în următorii trei ani, cu excepția cazului în care statele membre G7 se vor concentra pe creșterea producției de vaccin și vor permite facilități mai mari ale acestuia în Africa, a spus ministrul francez de externe.

Jean-Yves Le Drian a adăugat că există o dezbatere cu privire la „slăbirea” restricțiilor asupra brevetelor companiilor farmaceutice, o măsură susținută cu o zi în urmă și de administrația Biden. În continuare, însă, prioritatea numărul unu a fost creșterea producției de vaccinuri.

Ministrul francez a transmis că e necesar să depunem mai multe eforturi pentru a ne asigura că și țările sărace primesc vaccinul anti-COVID-19, iar țările membre G7 trebuie să fie responsabile pentru a se asigura că se întâmplă acest lucru.

Dacă vom continua în acest ritm ... atunci nu va exista imunitate globală până în 2024. O să așteptăm până în 2024 să continuăm cu măștile, testele, constrângerile și temerile noastre? Nu cred că aceasta este o soluție pentru noi sau pentru lume.

Jean-Yves Le Drian, ministru de externe francez

Citeste si:
Bilanț COVID-19: 1.750 de persoane la ATI și aproape 300 de decese
Bilanț COVID-19: 1.750 de...

Oficialul francez a mai transmis că nu va exista imunitate împotriva COVID-19 decât dacă vom avea o imunitate globală. Totodată, ne putem bucura de ritmul accelerat al vaccinării în fiecare dintre țările noastre, dar precizează că acesta este doar un pas către imunitatea globală și virusul va fi în continuare acolo cu variantele sale, atâta timp cât nu vom atinge acea imunitate globală.

El a admis faptul că schema Covax a ONU, în care țările mai bogate finanțau producția și distribuția de vaccinuri către cei mai săraci și vulnearbili din lume are nevoie de un impuls mult mai mare.

„Trebuie să facem mai mult pentru a ne asigura că vaccinurile ajung la persoanele potrivite. Nu este doar o chestiune de solidaritate. Este o chestiune de interes personal și eficiență pentru noi înșine”, a mai declarat Jean-Yves Le Drian, pentru The Guardian.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că susține o derogare de brevet care ar permite țărilor să producă și să vândă copii ieftine ale vaccinurilor care au fost inventate în altă parte. Și miercuri, Katherine Tai, reprezentantul comercial al administrației Biden, a declarat că această propunere are sprijinul SUA.

Citeste si:
Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a...
Organizația Mondială a...

Nu de puține ori, liderii OMS au criticat aspru țările bogate pentru că le lasă fără vaccin anti-COVID-19 pe cele sărace.

„Ţările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării (...) Nicio ţară nu este excepţională şi nu ar trebui să exagereze şi să îşi vaccineze toată populaţia, în timp ce unele ţări rămân fără vaccin”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie critică cu privire la naţionalismul vaccinurilor.

Sursa foto: Pixabay

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri