Sanofi şi GSK amână lansarea vaccinului anti-COVID spre sfârşitul lui 2021

Companiile Sanofi şi GlaxoSmithKline (GSK) au amânat lansarea spre sfârşitul anului viitor a vaccinului împotriva COVID-19. Motivul: ultimele rezultate ale testelor clinice au arătat un răspuns imun insuficient în rândul persoanelor vârstnice, relatează Digi24.

Acţiunile grupului francez Sanofi au scăzut cu 2,8% în urma anunţului, în timp ce GSK a înregistrat o scădere de 0,2% pe bursa din Londra.

Cele două companii au anunțat că vor face un nou studiu în februarie, sperând să obţină un vaccin eficient până la sfârşitul anului viitor.

Eşecul afectează una dintre cele mai cunoscute tehnologii de creare a vaccinurilor – utilizată împotriva virusului Papiloma şi hepatitei B – care se foloseşte de introducerea în corp a proteinelor dezvoltate în laborator pentru a forţa sistemul imunitar să producă un răspuns de apărare împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, anunţul întăreşte căutarea unor abordări noi, precum cele alese de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia genetică mRNA, prin care „păcălesc” corpul să producă aceste proteine. Vaccinurile produse de cele trei companii oferă o eficienţă de aproximativ 95%.

Citeste si:
Sanofi inițiază o linie de finanțare pentru persoanele în vârstă...
Sanofi inițiază o linie de...

Declaraţiile lansate de Sanofi/GSK conturează provocările cu care se confruntă giganţii farmaceutici în ceea ce priveşte controlarea pandemiei şi subliniază motivele pentru care ţările bogate au cumpărat doze pentru a-şi vaccina de trei ori populaţia în 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri