Belgia plasează Parisul în 'zona roşie' a destinaţiilor neautorizate

Ministerul belgian al Afacerilor Externe a adăugat Parisul pe lista sa de destinaţii europene care nu mai sunt autorizate, cu excepţia supunerii la întoarcere la un test pentru depistarea COVID-19 şi unei perioade de autoizolare, relatează AFP.

România, anumite regiuni bulgare şi croate, o mare parte a Spaniei şi trei departamente franceze (Bouches-du-Rhone, Guyana şi Mayotte) erau deja clasificate în "zona roşie", scrie Agerpres.

Pe această listă au fost adăugate miercuri Parisul şi departamentele limitrofe Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, precum şi Sarthe, Hérault şi Alpes-Maritimes, potrivit site-ului ministerului.

Autorităţile sanitare belgiene consideră că sejururile în străinătate sunt un important factor de risc în propagarea virusului în regat, unde numărul noilor contaminări (mai puţin de 500 pe zi) a început din nou să scadă, după o recrudescenţă în perioada iulie-august.

În august, 22% dintre persoanele testate pozitiv la coronavirus reveneau dintr-o călătorie, potrivit cifrelor comunicate miercuri de institutul ştiinţific de sănătate publică Sciensano.

Citeste si:
Parisul anunță „acțiuni concrete” împotriva propagandei islamiste...
Parisul anunță „acțiuni...

În plus, în această lună la Bruxelles, numai 40% dintre călătorii care reveneau dintr-o zonă roşie au acceptat să se supună testelor teoretic obligatorii, a relatat agenţia de presă Belga.

Spania şi Franţa se află printre ţările unde circulaţia coronavirusului este din nou problematică.

Miercuri, premierul francez Jean Castex a făcut apel la populaţia ţării să acţioneze în "spiritul responsabilităţii" în contextul recrudescenţei epidemiei. "În urmă cu câteva săptămâni aveam circa 1.000 de cazuri pe zi care erau diagnosticate, iar astăzi avem în jur de 3.000", a subliniat el.

Înainte de Belgia, Germania a clasificat în urmă cu două zile Parisul drept "zonă de risc" pentru virus, alături de alte departamente din Ile-de-France şi din regiunea Provence-Alpes-Cote d'Azur.

Citeste si:
Coronavirus: Belgia, aproape de un nou lockdown
Coronavirus: Belgia, aproape...

Toată Spania, cu excepţia insulelor Canare, precum şi capitala belgiană Bruxelles şi mai multe regiuni din România, Bulgaria şi Croaţia sunt considerate la fel de autorităţile de la Berlin. Germanii ce revin din aceste zone trebuie să se supună unui test şi unei perioade de carantină obligatorie.

Sursa foto: MarinaDa/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri