Parisul "ia in serios situatia" din Coreea de Nord si cere "de indata" Phenianului "sa se abtina de la orice noua provocare", dar "nu intentioneaza" sa ii evacueze pe cei cativa francezi care se afla in aceasta tara, a anuntat vineri seara un purtator de cuvant al Quai d'Orsay, relateaza AFP.
"Luam situatia in serios si ne consultam indeaproape atat cu partenerii nostri europeni la fata locului, cat si cu ONU. Nu se ia in calcul, in acest stadiu, o evacuare a personalului Biroului Francez de Coperare (doi agenti) si nici a cetatenilor francezi ce lucreaza in cadrul ONG-urilor si agentiilor ONU la fata locului", a anuntat Philippe Lalliot intr-un comunicat, citat de Mediafax.

"Inca o data, cerem (ca) de indata Coreea de Nord sa se abtina de la orice noua provocare", se arata in comunicat.

Franta nu are relatii diplomatice cu Corea de Nord, deci nu are statistici precise asupra numarului de cetateni aflati in aceasta tara, a precizat Ministerul francez de Externe pentru AFP. In afara celor doi agenti evocati, numarul de francezi este considerat "marginal", aproximativ zece, potrivit aceleiasi surse.

"Directorul Biroului Francez la Phenian a fost convocat de catre Ministerul nord-coreean de Externe vineri, 5 aprilie, impreuna cu toti sefii misiunilor diplomatice, reprezentantii agentiilor ONU si ONG-urilor prezente la Phenian", se arata intr-un comunicat al ministerului.

"In continurea declaratiilor lor din ultimele zile, autoritatile nord-coreene au anuntat pregatirea unui plan de evacuare a comunitatii straine de la Phenian", a continuat purtatorul de cuvant.

"Din nou, cerem insistent Coreei de Nord sa se abtina de la orice noua provocare, sa isi indeplineasca obligatiile internationale, si anume in cadrul rezolutiilor pertinente ale ONU si sa reia rapid calea dialogului", a adaugat el.

Coreea de Nord a transportat o a doua racheta cu raza medie de actiune pe coasta de est si a instalat-o pe o un lansator de rachete mobil, a anuntat agentia sud-coreeana Yonhap, alimentand temeri cu privire la un tir iminent, care ar agrava o situatie deja exploziva. Un eventual tir de racheta efectuat de Coreea de Nord nu va constitui o surpriza pentru Washington, a declarat vineri un purtator de cuvant al Casei Albe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri