Ministerul a anuntat intr-un comunicat ca artileria sud-coreeana a bombardat locul de unde s-a tras din Coreea de Nord. Alte detalii nu erau disponibile imediat, dar se pare ca nord-coreeni nu au raspuns ripostei sud-coreene, precizeaza AP, citat de Mediafax.

Aproximativ 80 de locuitori din localitatea sud-coreeana in care a cazut obuzul nord-coreean - Yeoncheon - au fost evacuati in buncare subterane, iar autoritatile au indemnat alti locuitori sa paraseasca zona, a declarat un oficial de la Yeoncheon, cerand protectia anonimatului deoarece nu a fost autorizat sa vorbeasca.

Oficialul din localitate citat de AP a declarat ca nu s-au raportat persoane ranite sau pagube la Yeoncheon. In orasul vecin de frontiera Paju, autoritatile le-au cerut locuitorilor sa ramana in case, potrivit unor oficiali.

Citeste si:

Coreea de Nord a amenintat anterior ca va ataca difuzoarele sud-coreene care difuzeaza - pentru prima data dupa 11 ani - mesaje de propaganda impotriva Phenianului peste linia de demarcatie. Phenianul si-a pornit, la randul sau, difuzoarele dinspre Coreea de Sud. Acest adevarat "razboi" al propagandei de la frontiera a izbucnit dupa ce Seulul a acuzat Phenianul ca a plasat mine de teren de partea sud-coreeana a Zonei Demilitarizate, care au ranit grav doi militari sud-coreeni saptamana trecuta.

Regimul stalinist nord-coreean este extrem de sensibil la orice critici la adresa Guvernului condus de catre Kim Jong-un, a carui familie se afla la putere din 1948, cand a infiintat Coreea de Nord. Armata nord-coreeana a anuntat anterior, intr-un comunicat, ca mesajele difuzate reprezinta o declaratie de razboi si ca, daca nu sunt oprite imediat, este de temut o "actiune a justitiei militare in toate directiile".

Presedinta sud-coreeana Park Geun-hye a indemnat Phenianul "sa se trezeasca" din iluzia ca-si poate mentine Guvernul cu provocari si amenintari. Puternica Comisie Nationala pentru Aparare de la Phenian a acuzat Seulul ca a "fabricat" probe cu privire la minele terestre si a solicitat dovezi video. In urma exploziilor minelor de teren, un militar sud-coreean a ramas fara ambele picioare, iar celalalt fara un picior.

Sursa foto: Astrelok / Shutterstock.com