Franta avertizeaza: Coreea de Nord trebuie sa se abtina de la orice noua provocare

Franta a indemnat Coreea de Nord sa se abtina de la "orice noua provocare", dupa ce regimul de la Phenian a anuntat ca este in "stare de razboi" cu vecinii sud-coreeni, informeaza AFP.

"Franta este preocupata activ de situatia din Peninsula Coreea. Cerem Coreei de Nord sa se abtina de la orice noua provocare, sa isi indeplineasca obligatiile internationale si sa reia rapid dialogul", a declarat Philippe Lalliot, purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe, scrie Mediafax.

Regimul stalinist de la Phenian a anuntat ca este in "stare de razboi" cu vecinii sud-coreeni. "Incepand de acum, relatiile intercoreene sunt in stare de razboi si toate problemele dintre cele doua state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat razboiului", a comunicat Coreea de Nord.

"Situatia conform careia Peninsula Coreea nu era nici in razboi, nici in stare de pace s-a incheiat", precizeaza autoritatile de la Phenian.

Coreea de Nord si Coreea de Sud erau oricum, la nivel teoretic, in stare de razboi, intrucat conflictul intercoreean din 1950-1953 s-a terminat cu un armistitiu, nu cu un acord de pace. In ultimele saptamani, Coreea de Nord a amenintat de mai multe ori ca ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Plajele de pe litoralul bulgăresc, pline. Hotelierii sunt optimiști
Setari Cookie-uri