"Coreea de Sud si Coreea de Nord sunt de acord sa tina reununirea familiilor despartite, asa cum s-a prevazut", a declarat pentru presa seful delegatiei sud-coreene Kim Kyou-hyun, potrivit Mediafax.

Aceasta reunire urmeaza sa permita catorva zeci de coreeni aflati de o parte si de alta a frontierei sa se revada pentru prima data dupa mai mult de sase decenii.

Reunirea urmeaza sa aiba loc in perioada 20-25 februarie, intr-o statiune de pe muntele Kumgang, pe teritoriul Coreei de Nord.

Citeste si:

Phenianul califica aceste exercitii militare drept un antrenament pentru o invazie in teritoriul sau. Seului si Washingtonul afirma ca manevrele comune sunt "defensive".

Aceste discutii, primele la un nivel atat de inalt din ultimii 7 ani, au loc in contextul unor declaratii ale liderilor celor doua state - nord-coreeanul Kim Jong-Un si sud-coreeana Park Geun-Hye-, care au pledat pentru o ameliorare a relatiilor bilaterale.

Un acord ar putea deschide calea abordarii altor probleme spinoase, a declarat Robert Carlin, un fost diplomat american care colaboreaza cu site-ul 38 North, dedicat Coreei de Nord.