Intr-o amenintare abia voalata cu atacuri impotriva Statelor Unite, Comisia Nationala nord-coreeana pentru Aparare (NDC), prezidata de Kim Jong-un, liderul regimului, a declarat, citata intr-un comunicat, ca este necesar ca Washingtonul sa puna capat politicii sale ostile fata de Phanian, daca vrea pace in Peninsula Coreea si pe "teritoriul american", potrivit Mediafax.

Washingtonul "este necesar sa stie ca vom raspunde cu atacuri de represalii provocarilor si ca acestea vor conduce la un razboi total, intr-o confruntare finala cu Statele Unite", a declarat un purtator de cuvant NDC, citat de agentia oficiala KCNA.

Statele Unite, Coreea de Sud si Japonia au inceput joi manevre militare pe mare, in pofida unor avertismente din partea Coreei de Nord, care a preconizat o "catastrofa".

Citeste si:

Aceste exercitii s-au desfasurat in largul coastelor sudice ale peninsulei, timp de doua zile, la ele participand portavionul cu propulsie nucleara USS George Washington.

Pe de alta parte, Phenianul a calificat sambata drept "un dispret intolerabil" o cerere americana. Washingtonul doreste ca regimul sa dea semne concrete ca vrea sa puna capat programului nuclear, ca o conditie in vederea deschiderii unor negocieri bilaterale.