Sute de profesori așteaptă la rând, pe străzile din Madrid pentru a fi testați pentru coronavirus, după un anunț neașteptat privind programele de testare.

Profesorii și cadrele auxiliare ale școlilor din Madrid au fost anunțați ieri că astăzi urmează să facă testele pentru depistarea COVID-19, înainte de începerea anului școlar, programată să înceapă săptămâna viitoare, în regiunea Madrid. Directorii de școli au primit ieri e-mailuri în care sunt instruiți să meargă să se testeze cât mai rapid posibil, la unul din centrele voluntare de testare pentru coronavirus, însă nu mai târziu de luni, 7 septembrie, scrie El Pais.

Cadrele didactice și sindicatele o critică pe Isabel Díaz Ayuso, președintele comunității din Madrid pentru că testele puse la dispoziție pentru profesori vin de la companii din mediul privat și nu de la autoritățile de stat, prin intermediul sistemului public de sănătate.

La una din cozile la care stau sute de profesori, încă de la primele ore ale dimineții se află și Laura Gómez, profesor de educație specială la o școală din Vicálvaro. Ea explică faptul că a fost convocată să apară astăzi la ora 9:30 într-un e-mail pe care l-a primit noaptea trecută.

„Sunt aici de la 9 dimineața și abia m-am mișcat 200 de metri într-o oră și jumătate (...) Am pierdut un timp prețios de lucru așteptând aici”, se plânge ea.

Cum vor începe școlile în Spania

Guvernul spaniol a emis un set de reguli pentru începerea școlii care prevede măsuri de igienă suplimentară, obligativitatea purtării măștilor pentru copiii mai mari de șase ani. Pentru fiecare școală în parte, însă, comisiiile regionale de educație au fost cele care au decis măsurile specifice.

Cele 17 guverne regionale ale Spaniei, care sunt responsabile de sistemele de sănătate și de educație, au introdus un amestec de măsuri diferite, adoptate în funcție de grupele de vârstă ale elevilor care se vor întoarce înapoi la școală. Datele și regulile anunțate privind începerea școlii sunt valabile doar pentru școlile de stat, cele private stabilindu-și propriile reguli. În unele regiuni, școala a început deja încă de ieri, scrie publicația thelocal.es.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri