Marea Britanie se așteaptă la peste 50.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare, a avertizat consultantul guvernului pe probleme ştiinţifice, scrie Digi24.

Sir Patrick Vallance a spus că „asta ar putea aduce în plus aproximativ 200 de decese pe zi”, după o lună. Declarațiile au fost făcute în contextul în care premierul Boris Johnson a spus că analizează dacă este necesar să fie luate și alte măsuri pentru reducerea numărului de îmbolnăviri.

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanic preconizează să anunţe săptămâna aceasta noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Noi restricții în Marea Britanie

Premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane.

Citeste si:
Cum grăbește Marea Britanie studiile pentru vaccinul anti-COVID
Cum grăbește Marea Britanie...

Pandemia de COVID-19 a progresat alarmant în mai multe zone din centrul şi nordul Angliei - precum West Yorkshire şi Midlands -, unde cetăţenii se vor confrunta cu restricţii de deplasare şi cu interdicţia de a se reuni cu alte persoane decât cu cele cu care locuiesc împreună, alături de alte măsuri precum închiderea barurilor şi a restaurantelor începând cu 21:00 ora locală GMT.

Sursa foto: Dan Burton/Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri